Egzersiz arkadaşları Piabet

Aralarında ABD Askeri Akademisi’nin de yer aldığı kaynaklardan elde edilmiş verileri inceleyen Kean Üniversitesi araştırmacıları, azca spor yapan kişilerin daha  imajbet spor yapanlarla etkileşim kurmasını sağlayacak sosyal aktiviteler düzenlenmesini öneri etti.

Araştırmacılar spor yapmayan kişilerin, tertipli olarak spor yapan kişilerle etkileşime geçtikten sonrasında cesaret bulduğunu görmüş oldu.

Öte yandan bu grupta daha az toplumsal olan kişilerin, etkileşimlerden sonra da daha az spor yapmaya yatkın olduğu ayrım edildi.

Düzenli egzersiz yapmanın akıl sağlığını ciddi oranda iyileştirdiği biliniyor. Takım sporları da sosyal yeteneklerin gelişimine katkı sunuyor.

Egzersizle sosyalleşmeyi birleştirmenin pek oldukça yolu var. Bunlar içinde arkadaşlarınızla yürüyüşe çıkmak, halı saha maçına gitmek veya bir fitness kursuna yazılmak şeklinde seçenekler de yer ediniyor.

İngiltere’de egzersiz dersleri veren Barry’s Bootcamp şirketinden Andre Bates, bir arkadaşla birlikte bu yola çıkmanın adanma ve hesap verebilirlik sağladığını söylüyor:

“Kendi başınıza olduğunuzda egzersizi aksatmak çok kolay. Ama bir arkadaşınızla birlikte yapıyorsanız motivasyon için birbirinizi kullanabilirsiniz ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için birbirinizi destekleyebilirsiniz.

“Grup egzersizlerinde de arkadaşlar edinebilirsiniz. Bir sonraki derse gitmezseniz ‘Neredeydin?’ diye sorabilirler. Bu da bir sonraki dersi aksatmamanız için piabet giriş sizi motive eder.”

Birlikte spor icra eden kişiler arasında düzen farkı olsa da herkes aynı amaca ulaşmaya çalışıyor.

Adre “Herkes kendi bireysel yolcuğunda” diyor ve ekliyor:

“Çevrenizdekilere rakibiniz olarak bakmak yerine onları ulaşmak arzu ettiğiniz hedef olarak konumlayıp, oraya iyi mi ulaştıklarını onlara sorabilirsiniz.

“Hepimiz aynı gaye için savaşım ediyoruz. Bu zihinsel inkişaf de olabilir, fizyolojik inkişaf de, kondisyon da, performans da… Herkes kendini geliştirmek istiyor.”

Cardiff kentinde yaşayan 25 yaşındaki Kai Hunter, arkadaş grubundan aldığı motivasyonla altı ay ilkin düzenli spor meydana getirmeye başladığını anlatıyor:

“Evden çalıştığım için oldukça dışarı çıkmıyorum. Bu yüzden kg almaya başlamıştım.

“Bu konum da özgüvenimi etkilediği için bir şeyler yapmam gerekiyordu.

“Çevremde spor meydana getiren birkaç kişiye buna nasıl başladıklarını ve egzersiz rutinlerini sordum.”

One comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *